RSS

Festa major de Manlleu

15 ag.

La festa major de Manlleu ha durat una setmana, on cada dia hi havia activitats interessants per fer. Hi ha hagut la tradicional, ja, serpent de manlleu, que és un espectacle on s’explica la historia d’un noi que després de trobar-se el serpent de Manlleu a la devesa li roba el diamant que du al cap. El noi  aconsegueix escapar del serpent gràcies a que amaga el diamant sota un morter, i el serpent després de intentar trencar el morter mort. Aquest , és l’espectacle més important de la festa major, ja que aplega a una gran quantitat de persones per fer possible aquest espectacle.

Baixada de carretons

Baixada de carretons

Però no és l’únic que ha passat a manlleu, també hi ha hagut diversos concerts a la plaça major  i com cada any i ha hagut el “Fes-te Jove“, on s’organitzen tot un seguit d’activitats que van adreçades a la gent jove. La activitat més vista d’aquest fes-te jove ha estat sens dubte la baixada de carretons, gràcies a la seva gran participació.Com a anècdota podem apuntar que en la baixada va haver-hi un xoc contra  la valla de protecció, on hi havia un vídeo aficionat gravant, i casi se’l emporten per davant, aquest vídeo aficionat va aprofitar que estava gravant en aquell instant i va enviar el vídeo al programa zona zapping de tv3 i va guanyar el concurs de la setmana.

Museu industrial del ter

Museu industrial del ter

Apart de tot això és van fer portes obertes de alguns museus com el museu industrial del Ter, que podem dir que estar molt bé després de haver-lo visitat, allà t’expliquen l’origen de les fabriques del Ter de Manlleu, l’origen per exemple de la paraula esquirol com a persona que ocupa el lloc de treball d’un que fa vaga, no com a animal; i també t’expliquen altres coses com, Com vivia la gent d’aquella època? o, Com era la colònia que tenia Santiago Rossinyol al costat del Ter? i d’altres.

Només dir que l’any que ve tot això torna i que si hi voleu anar ja sabeu on és, i si hi aneu potser m’hi trobareu per allà enmig fent fotos.

 
Deixa un comentari

Publicat per a 15 Agost 2009 in Noticies

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari