RSS

Festes de la merçe ’09

05 oct.

Cinc dies  d’activitat permanent a Barcelona. La mercè mobilitza una gran quantitat de persones que visiten museus, participen a activitats o simplement passegen. Per la mercè hi han tantes activitats que qui digui que no en troba alguna que li agradi menteix. Com que les festes de la mercè són molt grans i seria una deshonra que només ocupessin una entrada he creat una categoria especial per aquestes festes, on relataré les festes i les diferents activitats.

Desfilada de gegants

Desfilada de gegants

Un clàssic de la mercè és se’ns dubte la desfilada de gegants pels carrers del centre de la ciutat. Aquest any hi han hagut una gran participació, és van poder veure alguns gegants nous,  i d’altres més antics, però tots ben nets i polits per aconseguir una desfilada espectacular. Però no només  hi havien gegants, sinó que també hi havien un gran nombre de cap-grossos, a part de la espectacular serp/drac que treu foc pels queixals. També és van poder veure el lleó i els clàssics coloms de la ciutat, apart de altres que segur que  em deixo per nombrar. Els gegants i altres va anar desfilant tots seguits, ordenats segons el barri d’on venien, així, podies veure, com participava cada barri a la seva manera, apart a cada barri hi anava un grup de músics que anaven tocant diverses cançons tot amenitzant la festa . De tant en tant també passaven algunes carrosses de diversos barris, que  preparaven per la ocasió i que normalment ensenyaven algun tema d’actualitat o de atenció, com per exemple: els llibres.

La mercè, a part dels gegants, no seria igual sinó hi hagués el piromusical o

Focs artificial del segon participant al festival

Focs artificial del segon participant al festival

els altres típics castells de focs que és feien a al costa. Aquest any s’ha organitza’t un festival per veure qui ho feia millor i la veritat el nivell estava molt alt, la gent podia votar a la web del festival quin li agrada més, és podia votar de l’1 al 5, però no sé del cert qui va guanyar aquest any, ja que  a la web no ho diu. L’únic que sé és que va ser espectacular i que tots tres participants van fer una gran actuació.

Aquest any podem dir quela festa major de la mercè ha superat se’ns dubte la mercè de l’any passat, però finalment ja s’ha acabat després de que aquest cap de setmana hagi acabat el festival aeri que juntament amb la redbull air race ha estat impressionant, però no entraré en més detalls ja que a això ja li dedico una entrada apart de aquesta.

Espero que l’any que ve la mercè torni amb més força que mai, i que és superi, fins llavors esperarem.

  • Entrades relacionades:
  • Etiqueta i categoria relacionada:

Festes de la mercè 09 (etiqueta)

Festes de la mercè 09 (categoria)

 
Deixa un comentari

Publicat per a 5 Octubre 2009 in Noticies

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari